Sportmassage

Ookal doet het woord anders vermoeden is deze massage niet alleen bedoeld voor sporters. Ook als niet sporter heeft een sportmassage zijn voordelen.

Sportmassage is een vrij stevige massagevorm welke gericht is op het stimuleren van de doorbloeding en het soepel houden van de spieren in het menselijk lichaam. Hiermee wordt ervoor gezorgd dat afvalstoffen die zich ophopen in je spieren sneller worden afgevoerd. Herstel van je lichaam wordt hiermee bevorderd en het voorkomt blessures door overbelasting.

Zoals gezegd helpt een sportmassage je lichaam sneller te herstellen en voorkom je blessures door overbelaste spieren. Deze stevige massage kan zowel preventief, pro-actief of reactief worden ingezet. Dit afhankelijk van je eigen wensen en lichamelijke gezondheid. Bijvoorbeeld voorafgaand aan een wedstrijd of training wordt de massage pro-actief gegeven, wat wil zeggen dat je spieren worden voorbereid op de te leveren inspanning.

Wanneer je kampt met een blessure, ongeacht de oorzaak, helpt een sportmassage het herstelproces te versnellen. Zie hiervoor ook Blessurepreventie.

Ook kan een sportmassage voordeel bieden wanneer deze op reguliere basis wordt genoten in het kader van onderhoud. De spieren worden soepel gehouden en eventuele knopen hierin worden dan snel verholpen.