Blessurepreventie

Blessurepreventie draait niet alleen om het voorkomen van blessures maar ook om het behandelen van blessures.

Allereerst zal er een intakegesprek plaatsvinden. Hierin bespreken we wat de klacht/blessure is en zullen we een aantal tests en zogenaamd functieonderzoek doen om te bepalen wat het startpunt is. Dit wordt vastgelegd in een persoonlijk dossier en dient als leidraad in het gehele herstelproces inclusief wat jouw verwachting is naar mij toe.

Op basis van de uitkomsten van de tests en het functieonderzoek stellen we een behandelplan op inclusief pakketprijs en indien akkoord gaan we ermee aan de slag. Dit alles met als doel om jouw zo snel mogelijk weer te laten herstellen. Door het hanteren van een pakketprijs kom jij niet voor verrassingen te staan en weet je precies waar je aan toe bent. Buiten de bezoeken aan de praktijk, krijg je van mij ook huiswerkopdrachten ter ondersteuning van je herstel.

Om een idee te geven hoe dit eruit kan komen te zien, onderstaande casus als voorbeeld.

Blessure: scheur in de knieschijf linkerbeen, opgelopen door een val

Verwachting: herstellen en weer alles kunnen doen zonder pijn en onzekerheid

Behandelplan: gedurende 6 weken een wekelijkse afspraak en huiswerkopdrachten welke 2-3 keer per dag uitgevoerd dienen te worden.

De afspraken in de praktijk bestaan uit massage van het linkerbeen, kinesio tape aanleggen voor beter afvoer van overtollig vocht, controle van de spierkracht en spierlengte.

Voor het intakegesprek wordt een uur ingepland en voor de overige afspraken nadien 30 minuten. Behandelingen in opvolgende afspraken kunnen bestaan uit verschillende aspecten/een combinatie van massage, mobilisatie, medical tape en fasciabehandeling. Dit afhankelijk van de blessure/klacht en hoe deze het beste en zo snel mogelijk voor jou als cliƫnt te laten herstellen.