Manuele Lymfedrainage

Manuele Lymfedrainage (MLD) van gezicht, nek, hals en schedel

MLD is een massagevorm die gericht is op de afvoer van lichaamsvocht en afvalstoffen. Door rustige en zachte aanrakingen wordt de afvoer van afvalstoffen verbetert, bevordert de cel vernieuwing en stimuleert het de aanmaak van nieuwe lymfevaatjes.

Bij een verminderde lymfe afvoer kan de druk in de bijholten toenemen door het aanwezige vocht. De toename van het vocht in de holte in het voorhoofd en bij de neusholten kan ontstekingsklachten en hoofdpijn veroorzaken. Ook kunnen onzuiverheden van de huid optreden in de vorm van acne, wallen onder de ogen of een bleek gezicht. Vermoeidheid, rimpels en verminderde elasticiteit van de huid kunnen hierdoor het resultaat zijn. Ook chronische vermoeidheid kan (mede) veroorzaakt worden door een vertraagde lymfe afvoer.
Door het toepassen van manuele lymfedrainage zal het vocht uit de holten verdwijnen, waarbij ook de klachten zullen afnemen en eventueel verdwijnen. Daarnaast kan het stress gerelateerde klachten verminderen en het zal de slaapkwaliteit verbeteren en kan zelfs een hoge bloeddruk verlagen.

Behalve dat een manuele lymfe drainage van het gezicht uiterst ontspannend werkt, is het ook zeker een goede methode voor hoofdpijn, migraine, stress, vermoeidheid, wallen/donkere kringen onder de ogen, acne en voorhoofd of bijholte ontstekingen.

Voordelen van een MLD behandeling:
– Ontspannend
– Vocht afdrijvend
– Snellere wondgenezing (na bv een ooglidcorrectie of facelift)
– Afvalstoffen afvoerend
– Verbetering celstofwisseling
– Pijn demping
– Activeren natuurlijke afweer